نشست خبری رییس مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) با اصحاب رسانه برگزار شد
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س)، سه شنبه ۲۰ خرداد ماه، به منظور ارایه گزارش جامعی از توانمندیها، دستاوردها و نیازهای حیاتی مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س)، نشست خبری با اصحاب رسانه استان با حضور رییس و معاونین بیمارستان الزهرا(س) و سخنگوی دانشگاه، برگزار گردید.
در ابتدا دکتر مینو موحدی رئیس مرکز آموزش درمانی الزهرا(س) به تشریح جایگاه این بیمارستان به عنوان یکی از قطبهای درمانی کشور پرداخت و اظهار نمود: اصفهان به عنوان قطب 7 کشور ازطرف وزارت بهداشت و درمان، معین پایتخت معرفی شده و بیمارستان الزهرا (س) مرکزیت این قطب را دارد.
رییس بیمارستان تصریح کرد: مرکز الزهرا (س)، دارای ۹۳۱ تخت مصوب، ۷۵۰ تخت فعال و ۵۲ بخش درمانی تخصصی و فوق تخصصی، یک مرکز درمانی درجه یک است که در سال ۱۳۵۳ کلنگ زنی و در سال ۱۳۷۱ به بهرهبرداری رسید. این بیمارستان با ۲۷ هکتار زمین و ۸۵۰۰۰ متر مربع زیربنا، فضای مناسبی برای ارائه خدمات درمانی به بیماران استان و استانهای مجاور دارد.
رییس بیمارستان الزهرا(س) به ظرفیتهای عظیم انسانی و آموزشی این مرکز اشاره نمود و با افتخار عنوان کرد: ۳۶۰ نفر عضو هیات علمی در این مرکز حضور دارند یعنی ما در واقع در یک شهرک سلامت دانشگاهی با ۳۵۰۰ فراگیر (شامل دستیاران، دانشجویان پزشکی و کارورزان) نقش محوری در تربیت نسل آینده متخصصان سلامت را ایفا می کنیم.
دکتر موحدی به ارتقاء خدمات و دستاوردهای چشمگیر درمانی در این مرکز اشاره نمود و افزود: بیمارستان الزهرا (س) مجموعهای از خدمات تخصصی و فوق تخصصی را ارائه میدهد که شامل: تنها مرکز پیوند کبد استان، بخشهای پیوند کلیه و پیوند مغز استخوان و همچنین دارای بیش از ۱۰۰ تخت آیسییو، شامل بخشهای مراقبتهای ویژه نوزادان و آیسییو مادران (برای مادران باردار یا پس از زایمان با بیماریهای پیچیده) می باشد.
رییس مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) پروژههای مهم انجام شده در این مرکز را به شرح زیر عنوان کرد:
*مجتمع کوثر (خوابگاه پزشکان): این پروژه به پایان رسیده و قابلیت اسکان ۲۸۰ نفر از دستیاران را دارد. این مجتمع شامل ۵۳۰۰ متر مربع محوطهسازی، سالنهای کنفرانس وسالن های مطالعه و کتابخانه می باشد.
*گسترش اتاق عمل اورژانس: با توجه به اینکه بیمارستان الزهرا ، مرکز تروما نیز هست، توسعه اتاق عمل اورژانس در دستور کار قرار گرفت. این بیمارستان در سه طبقه اتاق عمل دارد: طبقه همکف (اورژانس)، طبقه اول (الکتیو و پیوند کبد و کلیه) و طبقه دوم (جراحی پلاستیک و زایشگاه).
*بازسازی و بهسازی واحدها: شامل بازسازی درمانگاه، ورودی بیمارستان، ایجاد اتاقهای ایزوله برای بیماران خاص و اتاق آلودگیزدایی در اورژانس. همچنین فضاهای مناسبی برای اساتید طب اورژانس که ۲۴ ساعته مقیم بیمارستان هستند و اتاق سوپروایزرها نیز بازسازی شده است.
*بهره برداری از ساختمان فجر: شامل واحدهای فیزیوتراپی و سنجش تراکم استخوان.
*بازسازی معاونت آموزشی: برای ارائه خدمات بهتر به ۳۵۰۰ فراگیر بیمارستان.
اجرای طرح «هوشمندسازی مدیریت پسماندهای پزشکی» با اهمیت زیستمحیطی بالا، زبالههای عفونی بیمارستان را سوزانده و از آلودگی محیط جلوگیری میکند. اجرای این طرح با همکاری وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محیط زیست از تیر امسال در استانهای اصفهان، قزوین و همدان بصورت آزمایشی آغاز و بیمارستان الزهرا (س) به صورت پایلوت در اصفهان آن را عملیاتی کرده است.
*خرید و نصب دومین دستگاهMRI ، راهاندازی دستگاه اکوکاردیوگرافی تخصصی: با اعزام نیرو برای آموزش فوق تخصصی. خرید دو دستگاه نورومانیتورینگ: این دستگاه پیشرفته حین جراحیهای مغز و ستون فقرات برای جلوگیری از آسیب به بیمار مورد استفاده قرار میگیرد.
خرید دو دستگاه دیزل ژنراتورهای بسیار قوی ۱۶۰۰ کاوا: این تجهیزات تضمین میکنند که حتی در صورت قطع برق تا یک هفته، بیمارستان با مشکل مواجه نشود، به ویژه با وجود ۲۰۰ بیمار زیر دستگاه تنفس و سه طبقه اتاق عمل و ریکاوری.
خرید دستگاه کرانیوتومی مغز و دستگاه آنژیوجت: بیمارستان الزهرا (س) اولین و تنها مرکزی در استان و استانهای مجاور است که مجهز به دستگاه آنژیوجت را برای خارج کردن سریع لخته و نجات جان بیماران آمبولی ریه بسیار حیاتی می باشد.
خرید دستگاههای میکروسکوپ برای جراحیهای میکروسکوپیک و دستگاههای لاپاراسکوپی پیشرفته برای جراحی سرطانهای با تومورهای کوچک.
رییس بیمارستان همچنین با بیان پروژه های عمرانی این مرکز، به راهاندازی درمانگاه شبانهروزی فعال برای دسترسی ۲۴ ساعته مردم به خدمات درمانی، بازسازی NICU (بخش مراقبتهای ویژه نوزادان) و بخش جراحی قفسه سینه، توسعه مجدد اتاق عمل اورژانس و جذب نیرو برای بهبود شاخصهای اورژانس و کاهش زمان تعیین تکلیف بیماران و پروژه شکاف کام اشاره نمود.
وی تصریح کرد: پروژه شکاف کام علاوه بر استان و استانهای مجاور، نیمه کشور (از مرکز تا جنوب) را نیز پوشش میدهد و توسط فوقتخصصهای جراحی پلاستیک و جراحان اطفال انجام میشود.
دکتر موحدی ایجاد کلینیک زخم و بخش پشتیبان زخم را پروژه ای بینظیر عنوان کرد که با روشهای نوین (مانند پلاسما درمانی) به درمان زخمهای پیشرفته، از جمله پای دیابتی، میپردازد. تیم این بخش را شامل معاون آموزشی بیمارستان و (دبیر هیئت برد تخصصی عفونی) می باشد.
وی بیان نمود با توجه به حمایتها، نیت خیر همگان، پتانسیل موجود و انرژی رو به افزایش، بیش از ۴۰ پروژه برای سال ۱۴۰۴ در این بیمارستان در دست اقدام است که برخی از این پروژهها شامل موارد زیر می باشد:
*ایجاد کلاسهای درس بزرگتر برای تربیت هزاران دانشپذیر در دانشکده پزشکی و پیراپزشکی.
*افزایش تخت و بهبود بخش اورژانس.
*پروژه بخش پیوند کبد بومی: که قصد دارد نیاز بیماران استان و استانهای مجاور به سفر به شیراز برای پیوند کبد را برطرف کند. وی با اشاره به نتایج عالی پیوند کبد در الزهرا (دو تا سه برابر بهتر از میانگین کشوری)، بر اهمیت این پروژه تأکید کرد.
*تعمیر و ایزوگام ۲۰۰۰۰ متر مربع از پشت بام ساختمان بیمارستان
*بازسازی ورودی پرسنل و ارتقاء ساختار فیزیکی اورژانس
دکتر مینو موحدی در پایان سخنان خود به فعالیتهای عمرانی گستردهای که در سال گذشته با هدف ارتقاء سیستم درمان و آموزش در این مرکز انجام شده اشاره نمود و از حمایتهای ریاست محترم دانشگاه ، نهاد ریاست جمهوری، وزارت بهداشت و خیرین محترم سلامت تشکر و قدردانی کرد.
شایان ذکر است آمار پرسنل بیمارستان شامل ۳۰۰۰ نفر نیروی کادر درمانی (۵۷ درصد)، پاراکلینیک (۲۲ درصد) و پشتیبانی (۲۱ درصد) می باشد که علاوه بر این، ۸۵۰ دستیار در مقطع تخصص و فوق تخصص و ۴۵۰ دانشجوی پزشکی و کارورز نیز در این مرکز مشغول به تحصیل و آموزش هستند. همچنین، این بیمارستان به حدود ۲۲۰۰ نفر از دانشجویان پیراپزشکی، پرستاری، تغذیه و داروسازی خدمات آموزشی ارائه میدهد.